Egészséges táplálkozás cukorbetegek számára

0
1259
Egészséges táplálkozás cukorbetegek számára

Pontosan mit egyél, ha cukorbeteg vagy? Az üzenetek, amikkel az étrend körül találkozik, gyakran ellentmondásosak és változatosak. A cukorbetegségben jó ételnek nem kell unalmasnak lennie. A legjobb biztosítás az Ön számára, hogy a táplálkozás szüksége van a különböző élelmiszerek.

Természetesen mi, a cukorbetegek Szövetségénél azt akarjuk, hogy mindenki, aki cukorbeteg, a lehető legjobb életet élje. Azonban az út a cél lehet, hogy teljesen más, mindenki nem érzi jól magát a pontos ugyanaz a diéta, mint mindenki nem érzi jól magát az azonos típusú vagy adag gyógyszer. El kell fogadnunk, hogy az emberek mások. Néhány, hagyományos diabetikus étrend úgy érzi, mint egy nyilvánvaló választás, míg mások vonzóbb a mediterrán étrend vagy LCHF.

A cukorbetegek Szövetsége soha nem helyettesítheti az egészségügyet az étrend és az Ön kezelése terén, de a Nemzeti Egészségügyi és jóléti Tanács ajánlásaira hivatkozunk. Másrészt hangsúlyozzuk annak fontosságát, hogy az egészségügyi szolgáltatások naprakész ismeretekkel rendelkezzenek arról, hogy rövid és hosszú távon milyen pozitív hatással lehetnek az egészségre. Az is nagyon fontos, hogy a tanácsok és a támogatás, amit a diéta körül kap, egyénileg megfelelő legyen, mert minden étrend és étel nem felel meg mindenkinek.

A Szociális Bizottság cukorbetegségben szenvedő élelmiszerekre vonatkozó iránymutatása

A Szociális Bizottság cukorbetegségben szenvedő élelmiszerekre vonatkozó iránymutatása2011-ben a journal “étrend a cukorbetegség” is megjelent, ahol a Nemzeti Egészségügyi Tanács, illetve a jóléti kiemeli négy különböző étrendi korlátozások, valamint a különböző élelmiszerek, amelyek kimutatták, a kutatás, hogy javítja a vér cukor, vér, zsír, valamint a testsúly. Más étrendekről is tárgyalunk, de jelenleg nincs elegendő tudományos bizonyíték ahhoz, hogy a Nemzeti Tanács hosszú távon javasolhassa azokat.

Javasolt diéták és élelmiszerek. Azt is alátámasztják, hogy bizonyos élelmiszercsoportok és italok jók lehetnek cukorbetegségben. Ezek zöldségek, hüvelyesek, halak, egész szemek, gyümölcsök, diófélék és mogyoró, korlátozott mennyiségű alkohol és kávé. Ez lehet, hogy elég enni több ezeket a dolgokat, ugyanakkor csökkenteni más kevésbé megfelelő élelmiszerek.

Sok tagunk beszél nekünk más étrend, hogy jól működik számukra, mint a szigorú alacsony szénhidráttartalmú diéta, LCHF (alacsony szénhidrát magas zsír), paleolitikus diéta vagy 5: 2. Ezeket az élményeket ki kell használni. Az egészségügyi és jóléti Nemzeti Tanács szerint még mindig nem tisztázott, hogy ezek az étrendek hosszú távon jók-e cukorbetegségben, ha még mindig nincs elegendő tudományos bizonyíték és vizsgálat, amely hosszabb idő alatt felmérné a lehetséges kockázatokat. A különböző étkezési szokások ismerete a cukorbetegségben remélhetőleg növekedni fog a következő néhány évben.

2-es típusú élelmiszer cukorbetegségben

2-es típusú élelmiszer cukorbetegségbenA jó étkezési szokások, akkor befolyásolja a cukorbetegség. A jó ételtől és az egészséges evéstől jobban érzed magad. Emellett hozzájárulhat a vércukorszint javulásához, a vérzsírok javulásához és a testsúlycsökkenéshez is. Emellett a jó étkezési szokások lehetővé teszik, hogy csökkentse a gyógyszerszükségletét, és csökkentse a kardiovaszkuláris betegségek kockázatát.

Egy kis változás elég is lehet. Lehet, hogy úgy hangzik, mint egy nagy váltás változtatni étkezési szokások, de nem kell elhagyni a múlt étkezési szokások teljesen, hogy jobban érezze magát. Apró változtatásokat lépésről lépésre. Minden változásnak van értelme. Például, ez lehet a használata repceolaj vagy olívaolaj főzés helyett vaj. Arról is szólhat, hogy a fehér kenyeret teljes kiőrlésű kenyérre cseréljük teljes szemekkel és magvakkal. változtass, ami illik hozzád. Sokan vannak, akik nem szeretnek rostokban gazdag ételeket enni minden étkezésnél. De nem kell teljesen megáll, például, könnyű kenyér vagy fehér rizs. Végezze el az Ön számára leginkább megfelelő módosításokat.

Például, ha azt szeretnénk, hogy enni könnyű kenyeret, hogy még időről időre is egy crispbread szendvics. A kulcslyuk feliratú gabonafélék, teljes kiőrlésű bulgur, zöldségek és gyümölcsök mellett jól be lehet jutni rost-és egész szemekkel. Ti, akik fehér tésztát és fehér rizst akartok enni, azzal kárpótolhattok, hogy gombóccal jelölt kenyeret, bulgurt és teljes kiőrlésű zabpelyhet esztek, sok gyümölcsöt és durva zöldséget, például gyökérzöldséget, brokkolit és borsót. Akkor elég rostot és táplálékot is kapsz.

Jó étkezési szokások, hogy működik a mindennapi életben

Jó étkezési szokások, hogy működik a mindennapi életbenÖn, aki cukorbeteg, meg kell találni a jó étkezési szokások, hogy részben működik a mindennapi életben, és részben segíthet fogyni, ha szükséges. A lényeg, hogy óvatosan bánj az édesített italokkal, édességekkel, süteményekkel és írekkel. Nem kell, hogy hagyja abba teljesen édesség, de csökkentse az összegeket, majd helyettesíteni több hasznos lehetőségeket, ahol megy.

Egyél elég szénhidrátot. A kiegyensúlyozott étkezés szénhidrátokat, zsírt és fehérjét tartalmaz. A vércukorszint alacsonyabb lesz, ha úgy találja, hogy a megfelelő egyensúlyt minden étkezés. Például, csak gyümölcs, vagy csak szendvics étkezés, tartalmaz egy nagy százaléka szénhidrátok. Szükségtelenül gyors vércukorszint-emelkedésnek teszi ki Önt. Egyél a tányérmodell szerint. Ez segít növelni a zöldségek mennyiségét, és jó egyensúlyt az étkezés. Egyél rendszeresen. Segít a vércukorszint egyenletes szinten tartásában.

Válassza ki a kulcslyuk jelölt élelmiszerek. A kulcslyuk az élelmiszer ügynökség címkézése, hogy segítsen megtalálni az egészséges lehetőségeket. Ha kulcslyuk címkével ellátott termékeket választ, kevesebb cukrot és sót, több teljes gabonát, rostot és hasznosabb vagy kevesebb zsírt fog kapni. Egyél több zöldséget, hüvelyest, repceolajat és olívaolajat, halat, diót és magot. Jó védelmet nyújt a kardiovaszkuláris betegségek ellen.