2008 Téli Napforduló TORTÚRA 65

hirek, információk

2008 november 6

 1. AUTÓSOK! NEM vállalunk autó átszállítást a Rajt és a Cél között idéntől! Amit tudunk biztosítani: Parkolóhely a rajt számára helyet adó iskola udvarán (kint lenne parkolódíj). A rajt után bezárjuk a kaput: ha van sofőr, akkor addig nyugodtan bent lehet. Vasárnap reggel 7 órakor kinyitjuk a kaput, és délig lehet távozni. Tovább nem akarjuk zavarni a pedellus Robit, mégiscsak aranyvasárnap. Egyéb nyafkák (eltérő autós időzítés) esetén hívjatok bennünket, megpróbáljuk megoldani.
 2. HA kellő számú jelentkező van (gyűlik össze), akkor tervezzük a péntek este!!!!!! Egerből rajtba szállítást, azaz kocsit ott lehet hagyni. evvel az 1. pont kissé cizelláltabb lehet.
 3. A Csengös-réten idén megint megyünk tovább a P jelzésen a Sürü-bérc felé, a közízlés visszasírta a megszokott útvonalat.
 4. A bükkszentkereszti ellenörzöpont a völgy aljában, a buszmegállónál levo (ún. lenti) kocsmában. Brutálisan piros színét nehéz eltéveszteni (tavaly is itt volt!). Mellette van egy kis ABC, ahol lehet készleteket feltölteni.
 5. Hollóstetöig fokozottan ellenörizzük a jelzésen haladást, a müúton menni TILOS!
 6. Bánkúton új helyen van az ellenörzöpont!!!!!!!!!!!!! Az ÉMÁSZ jóvoltából üdülöjükben kaptunk helyet, ahol tekintve az egyre növekvo létszámot, rugalmasabban tudjuk ellátni a túrázókat, és gépkocsival is könnyebb megközeliteni. Gyakorlatilag a bánkúti siparkoló mellett van (a nyeregben).
 7. Részletes útvonal és technikai információk a kiírás menüpontban
 8. Idén a Tar-kövön mozgó ellenörzopont lesz, azt természetesen kötelezo érinteni.

 

 • 2006: A Tortúra 65-öt teljesítő Borosnyai Balázs által készített természetfotók.
  Kb. 500 Kb.-os képek, a téma miatt hagytam ekkorára őket. Kisképek nincsenek egyenlőre, az üres kép helyére kattintva indul el a nagy galéreia.

 • 2005: A Tortúra 65-öt kerékpárral teljesítő Eczet Gábor beszámolója
 • 2005: Dobos Ferenc linkje a Tortúráról
 •